Stamppot, wie is er niet gek op? Meestal duiken we in de wintermaanden de keuken in om een warme stamppot te bereiden, maar ook in de zomer kan een frisse stamppot erg lekker zijn. Daarom maakte ik deze zomerstamppot met botersla, tuinerwten en abrikozen. Een heerlijk gerecht voor warme dagen. Hoe je deze zomerstamp maakt lees je hier….
Ingrediënten zomerstamppot met botersla, tuinerwtjes en abrikozen
4 personen
800 gr zoete aardappelen
150 gr botersla
450 gr diepvries tuinerwten
200 gr huttekase
1 bosje lente-uitjes
250 gr gerookte kipreepjes of vegetarische spekjes
3 abrikozen
peper & zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Kook de laatste minuut de tuinerwten even mee.
Snijd ondertussen de botersla in repen, de lente-uitjes in smalle ringen en bak de gerookte kipreepjes of vegetarische spekreepjes in wat olie.
Snijd de abrikozen in vieren en verwijder de pit. Zet 5 minuutjes in de oven.
Giet de zoete aardappel en tuinerwten af en doe de huttenkase erbij en stamp fijn. Voeg daarna de botersla en de lente-uitjes toe en stamp even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot in een schaal of op de borden en verdeel de gerookte kipreepjes of vegetarische spekjes samen met de abrikozenpartjes over de schaal of borden.
Enjoy!