Watermeloen salade

Watermeloen salade

Watermeloen salade

Deze meloen salade is een verfrissend recept met een bijzondere twist. De salade maak je o.a. met feta en olijven die perfect samen gaan met de zoete meloen. De frisse munt maakt het geheel af met een fris tintje.

 

Zo gezond is watermeloen

Watermeloen bestaat voor 95% uit water, bevat ook zeker wel wat suiker, maar vooral ook veel vitaminen en mineralen. Zo bevat watermeloen vitamine C, ijzer, bètacaroteen dat goed is voor ogen, botten, huid en haar.

De pitjes in de meloen zijn eetbaar en zitten vol vezels en proteïne. Je kunt de pitjes dus makkelijk meeblenden in je smoothie.

Watermeloen bevat ook lycopeen. Dit is een antioxidant die beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ook kan het een positief effect hebben wanneer je zwanger bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans op zwangerschapsvergiftiging met wel 40% afneemt wanneer je een hoog gehalte van lycopeen binnenkrijgt.

Tot slot bevat watermeloen velen aminozuren zoals arginine en citrulline. Deze helpen bij het opbouwen van stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide helpt de bloeddruk te verlagen en beschermt tegen hartinfarcten.

 

Watermeloen salade

 

Watermeloen salade bijgerecht

Ingrediënten

3 personen

 

½ watermeloen

100 gr feta

3 el zwarte olijven

1 rode ui

3 el balsamicoazijn

Verse muntblaadjes

 

Snijd de meloen in plakken en verwijder de schil. Leg op een bord en verdeel de overige ingrediënten erover. Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.