vis curry met paprika

Vis curry met paprika

Vis curry met paprika

 

Hele lekkere maaltijden hoeven niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit heerlijke, maar vooral ook simpele vis curry recept maar weer. Hij staat binnen een half uurtje op tafel en geloof me, dit is een topper!

Daarbij is kabeljauw heel gezond! Vis bevat namelijk omega 3 vetzuren. Omega 3 hebben we hard nodig want het beschermt tegen hart- en vaatziekte, werkt tegen depressies en ontstekingen. Ook is er bewijs dat het helpt bij veel chronische ziektes. Kies wel voor wild gevangen vis. In kweekvis zitten namelijk veel chemicaliën. Brrrr…

Zilvervliesrijst is gezonder dan witte rijst. Dit komt omdat zilvervliesrijst nog een vliesje om de rijstkorrel heeft. In dit vliesje zitten veel vezels die goed zijn voor de darmen en door die vezels ben heb je langer een vol gevoel na het eten dan na het eten van gewone witte rijst.

In paprika zit heel veel vitamine C en bevat veel vezels. Zeer goed voor je algehele immuunsysteem dus.

 

Vis curry met paprika

Ingrediënten voor 2 a 3 personen 

Zilvervliesrijst voor 2 a 3 personen

1 ui

1 zakje rode currypasta (Fair trade original)

1 rode paprika

400 gr tomatenblokjes (uit blik)

250 ml kokosmelk

400 gr kabeljauwfilet

 

Zo maak je het:

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.

Snijd de ui in ringen en snijd de paprika in blokjes.

Fruit de ui een paar minuten aan met de currypasta. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak even mee. Voeg dan de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en roer goed door. Laat 10 minuutjes pruttelen.

Snijd de kabeljauw in grove stuken en leg die in de saus. Laat nog even 5 tot 10 minuten pruttelen om de saus wat te laten indikken.

Serveer met de rijst.

Enjoy!

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.