Verantwoorde chocolademousse van aquafaba

Verantwoorde vegan chocolademousse met aquafaba

Verantwoorde vegan chocolademousse met aquafaba

 

Een paar jaar geleden maakte ik mijn eerste verantwoorde chocolademousse en zette ik de eerste verantwoorde chocolademousse op basis van banaan en avocado online. Gezond en lekker, maar het kan nog leuker! Deze chocolademousse maak je namelijk van kikkererwtenvocht, ook wel aquafaba genoemd. Het vocht van kikkererwten uit blik heeft namelijk dezelfde uitwerking als je het opklopt als eiwit. Het wordt dus stijf als je het ongeveer 15 minuten mixt. Leuk toch, om een keer een plantaardig dessert te maken? Wil je het helemaal vegan houden? Kies dan ook voor vegan chocolade. Het is een makkelijk recept met maar 3 ingrediënten. Het kloppen duurt even, dus als je een automatische mixer hebt is dat helemaal ideaal, maar met de hand gaat het net zo prima. Okay, here we go! Veel plezier met maken!

 

Ingrediënten voor 4 stuks

Aquafaba (vocht van 2 blikken kikkererwten van 400 gram)

4 el kokosbloesemsuiker

100 gram pure chocolade

 

Zo maak je het:

Giet de kikkererwten af in een zeef en vang het vocht op in een schone mengkom. Zet de kikkererwten in de koelkast en verwerk in een lekkere curry of rooster ze voor een gezonde en knapperige snack.

Mix het vocht ruim 5 minuten en voeg dan beetje bij beetje de kokosbloesemsuiker toe. Mix dan nog 10 minuten goed door. Het gestijfde kikkererwtenvocht is klaar voor de mousse als je de kom op zijn kop kunt houden en het opgeklopte gedeelte in de kom blijft zitten.

Verwarm au bain marie de chocolade en laat een beetje afkoelen. Als je de chocolade er te heet doorheen mengt stort je eiwit namelijk in.

Meng met een spatel heel voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor. Probeer het zoveel mogelijk voorzichtig om te scheppen en niet te roeren, want dan slaat je eiwit plat.

Schep het mengsel in 4 glaasjes en laat minimaal een paar uur opstijven in de koelkast. Versier voor het serveren nog met bijvoorbeeld noten, rood fruit, cacao-nibs of geraspte kokos.

Enjoy!

 

 

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.