De kerst komt weer dichterbij. Ook tijdens deze gezellige dagen kun je verantwoord genieten van bijvoorbeeld deze suiker- en glutenvrije koekjes.Voor dit makkelijke recept gebruikte ik zelf Medjoul dadels.
Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram rijstmeel
– 100 gram dadels ontpit
– 40 gram kokosolie
– 1 theelepel speculaaskruiden
– 1 theelepel cacao
– 1 theelepel vanille
– 15 gram hazelnoten
– snufje zout
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Doe het amandelmeel en de rijstmeel in een kom en meng de dadels tot een glad mengsel in de keukenmachine.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg die samen met de dadels, speculaaskruiden, cacao, zout en vanille toe aan het meel.
Kneed het deeg goed en maak het deeg plat.
Druk of snijd de vormpjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Maal nu de hazelnoten in de keukenmachine en druk deze voorzichtig een beetje in de koekjes.
Bak de koekjes ongeveer 9 tot 12 minuten in de oven.
Enjoy!