Sinaasappel risotto met kip 1

Sinaasappel risotto met kip

Sinaasappel risotto met kip

 

Ik ben gek op het ontdekken van nieuwe smaken en jeetje de smaak van deze sinaasappel risotto is bijzonder lekker! Ik heb nog geen recept geproefd zoals dit. 

Normaal gesproken vergt risotto best wel wat oefenen voordat je de perfecte risotto hebt gemaakt. Maar bij dit recept kook je de sinaasappelrijst apart dus dat is lekker makkelijk

Het snufje kaneel geeft aan dit gerecht een bijzondere en warme twist. Bijna een beetje Oosters. 

 

Sinaasappel risotto en afvallen 

Dit recept is gezond en een topper als je aan het afvallen bent. De biologische zilvervliesrijst maakt dat dit een heel verantwoord recept is. Door het vliesje dat nog om de rijst zit bevat zilvervliesrijst veel meer vezels dan witte rijst.  Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer moeite heeft met het verteren van zilvervliesrijst dan witte rijst. Hierdoor ben je langer verzadigd dan bij het eten van witte rijst.

De kip, groenten en sinaasappels in dit gerecht zorgen voor een heleboel gezonde vitaminen en mineralen zoals vitamine C, E, A, B, magnesium, koper, ijzer, zink enzovoorts. De kaneel zorgt voor het verminderen en voorkomen van ontstekingen en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Hierdoor heb je minder snel weer trek. Met name de trek in zoet wordt geremd. Ideaal dus tijdens het afvallen

 

Sinaasappel risotto met kip 2

Sinaasappel risotto met kip

 

Ingrediënten voor 3 a 4 personen 

 

3 handsinaasappelen

200 gr biologische zilvervliesrijst

100 gr tuinerwten (diepvries)

300 gr broccoliroosjes

1 ui

300 gr biologische kipfiletstukjes

Gemberpoeder

Peper & zout

Kaneel

 

Zo maak je het

  1. Doe ruim water in de pan om de rijst te koken. Voeg aan het water voor het koken van de rijst het sap van 1 sinaasappel toe en de sinaasappelrasp van een halve sinaasappel. (Rasp alleen het oranje van de schil en niet het witte daaronder, want dat is heel bitter).
  1. Voeg als het water kookt de rijst toe en laat op een zacht vuurtje 15 min. koken. Giet de rijst af en laat even een paar minuutjes staan met de deksel op de pan. (Niet op het vuur).
  1. Kook tegelijkertijd de broccoliroosjes beetgaar en snijd de ui fijn.
  1. Schil de tweede sinaasappel en snijd het vruchtvlees eruit door de vliezen te verwijderen en pers de derde sinaasappel.
  1. Bak de kipfiletstukjes gaar in wat kokosolie met wat gemberpoeder en peper. Voeg de laatste paar minuutjes de gesnipperde ui toe en bak mee.
  1. Giet de rijst en de broccoliroosjes af en voeg toe aan de kip. Voeg dan ook de tuinerwten toe en roer goed door. Voeg dan dan het sinaasappelvruchtvlees toe en het sap van de derde sinaasappel.
  1. Warm goed mee en maak op smaak met zout en een snuf kaneel.

Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.