Voor de afwisseling staat er deze keer lekker duurzame vis op het menu, namelijk pasta met tonijn! Een superlekker en makkelijk recept vol gezonde vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels en niet te vergeten omega-3 vetzuren. Ooow wat ben ik blij dat ik de extra grote bruine rijst noodles van Clearspring heb ontdekt. Deze zijn echt niet te onderscheiden van gewone tarwe pasta. Ze zijn glutenvrij en daarmee een stuk gezonder dan de reguliere pastasoorten.
Omega 3 vetzuren verminderen ontstekingen, verbeteren de hersenfuncties en verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je een goed humeur krijgt. Dit komt omdat omega 3 vetzuren de aanmaak van serotonine stimuleert, dit is een stofje waar je humeur van opvrolijkt. Kortom weer een lekker me mega gezond recept!
Ingrediënten Pasta tonijn
2 personen
160 gr bruine rijst noodles
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr fijne soepgroenten
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 el groene olijven
1 el kappertjes
1 blikje tonijnmoot op water (duurzaam gevangen)
zout & cayennepeper
verse bieslook ter garnering *optioneel
Zo maak je het
Maak de bruine rijst noodles klaar volgens de verpakking en snijd ondertussen de ui fijn en pel de knoflook.
Doe wat olie in de pan en bak daarin de ui even aan. Voeg dan een uitgeperst teentje knoflook toe en bak kort mee. Voeg dan de soepgroenten toe en bak ongeveer 5 minuutjes. Af en toe even roeren.
Voeg dan de tomatenblokjes toe en maak op smaak met zout en cayennepeper. Laat nog even een paar minuutjes pruttelen en voeg dan de tonijn, olijven en kappertjes toe. Warm even mee en je saus is klaar.
Giet de rijst noodles af en verdeel over de borden. Schep de saus er overheen en garneer met wat verse bieslook.
Enjoy!