Zin in een lekkere, koolhydraatarme paksoi paprika curry bomvol vitaminen? Dan is deze curry your treat of the day!
Paksoi is mega gezond omdat het bomvol zit met antioxidanten, het kanker bestrijdend werkt, je spijsvertering bevorderd en een sterk ontgiftende werking heeft. Daarnaast kun je de groene bladeren van paksoi prima verwerken in een lekkere en gezonde salade.
Meer gezonde recepten en informatie over gezond afvallen vind je hier.
Ingrediënten 2 pers.
• 300 gr bloemkool
• 2 paprika’s in reepjes
• 75 gram kastanje champignons in plakjes
• 2 eetlepels curry pasta
• kokosolie
• 1 flinke struik paksoi
• 175 gram quorn stukjes of zalm, garnaal of kip*
• 200 ml. kokosmelk
• Verse koriander
• sap van een halve limoen of citroen
1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak of mix tot ‘rijst’
2. Was de paprika en paksoi. Snijd paprika in repen, champignons in plakjes en de paksoi in halve maantjes.
3. Bak de curry pasta in wat kokosolie in een ruime pan gedurende 1 minuut. Bak dan de paprikareepjes 3 minuten mee.
4. Voeg dan de paksoi, champignons en quorn stukjes toe en bak 2 minuten mee. Als je zalm of iets anders gebruikt zelf even bedenken hoeveel gaartijd nodig is.
5. Schenk de kokosmelk erbij en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
6. Bak in een andere koekenpan in wat kokosolie de bloemkool rijst. Niet te lang anders wordt deze papperig.
7. Maak nog wat op smaak met zout en peper.
8. Hak de koriander fijn en snijd een halve limoen in kleine partjes.
9. Serveer de curry met de bloemkool rijst en bestrooi met verse koriander. Serveer de partjes limoen er los bij.
Enjoy!