Wat is dit een heerlijk gerecht! Deze paddenstoelenstroganoff moest ik met jullie delen. Samen met de bloemkoolrijst en de champignons in een romige saus is dit momenteel toch echt een favoriet in huize Healthy by Elisa. Het is een gezond, koolhydraatarm en voedzaam gerecht dat zowel in de zomer als in de winter heel goed past. Daarbij is deze paddenstoelenstroganoff super makkelijk te maken. Lekker easy dus voor op een drukke dag. Geniet van dit heerlijke recept!
Paddenstoelen-stroganoff
Ingrediënten
4 personen
1 grote bloemkool
225 g gesneden snijbonen (diepvries)
500 g kastanjechampignons
150 g soepgroenten
kokosolie
70 g tomatenpuree
125 ml crème fraiche
100 g kappertjes
Peper/zout
2 el Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
Bieslook (vers)
Snijd de bloemkolen in roosjes en maal deze in de keukenmachine tot een grove korrelige massa.
Snijd de champignons in plakken.
Verhit wat olie in een pan en voeg de champignons toe. Bak een paar minuutjes tot deze vocht beginnen af te geven.
Voeg dan de snijboontjes, soepgroenten en de tomatenpuree toe en warm even een paar minuutjes mee.
Doe dan de creme fraiche erbij en warm even mee. Maak op smaak met peper, zout, Italiaanse kruiden, knoflook en voeg de kappertjes toe. Roer goed door.
Warm de bloemkoolrijst even op in een pan. (Niet te lang, bloemkoolrijst wordt snel papperig)
Serveer de paddenstoelen-stroganoff samen met de bloemkoolrijst en garneer met wat verse bieslook.
Enjoy!
Tip: Liever geen bloemkoolrijst? Met gewone rijst is dit gerecht natuurlijk ook heerlijk!