Lasagne met courgette & gehakt van olijven en champignons

Weer zo’n lekker en makkelijk recept en veel gezonder dan een traditionele lasagne. Ik wil dit recept al een hele tijd met jullie delen, maar ik ben vaak zo druk dat het er niet van komt. Tot dat een cliënt van mij vroeg naar een gezonde lasagne variatie. Tuurlijk heb ik die en ik dacht dan zet ik hem ook maar meteen op de site! Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik. 

 

Ingrediënten    (2 pers.)

olijfolie

2 courgettes

1 ui

240 gram olijven (zonder pit)

400 gram tomatenblokjes

250 gram champignons

Basilicum (vers of gedroogd)

Peper & zout

1 bol mozzarella

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

  1. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (dit kan ook met een scherpe kaasschaaf), besprenkel met een heel klein beetje olijfolie, wat zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

  1. Laat de courgetteplakken in de oven ongeveer 15 minuten beetgaar worden.

 

  1. Laat de olijven uitlekken als je ze uit pot hebt en doe ze samen met de champignons in de keukenmachine en mix tot het een kruimelige massa is.

 

  1. Fruit de fijngesneden ui aan in wat olijfolie. Voeg daarna de tomatenblokjes, zout, peper en basilicum toe en laat even pruttelen.

 

  1. Vet een ovenschaal in en dan ga je laagjes maken. Eerst een laagje met het olijvenchampignon gehakt, daarna een laagje tomatensaus en daarop de plakken courgette. Dit herhaal je totdat de ingrediënten op zijn.

 

  1. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze bovenop de lasagne. Bak de lasagne af in de oven in ongeveer 15 tot 25 minuten.

 

Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.