Kip tandoori is 1 van de favoriete gerechten die nog vaak klaargemaakt wordt uit pakjes en zakjes. Helaas zitten deze kant en klaar verpakkingen vol met suikers, conserveringsmiddelen en andere nare toevoegingen die helemaal niet gezond zijn. Zo jammer, want dit hoeft helemaal niet! Kip tandoori is gemakkelijk zelf te maken zonder pakjes en zakjes! Koken met pure ingrediënten smaakt gewoon het best en is vele malen gezonder!
Ingrediënten voor 2 personen:
Kokosolie
400 g kipfilet (of vegetarische kipstukjes)
1 grote ui
1 rode (punt) paprika
100 g sperzieboontjes (uit vriesvak)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
2 tl gemalen kruidnagel
1 tl geraspte gember (vers)
1/2 tl gemalen kardemom
Snuf zout
3 teentjes knoflook of 2 tl knoflookpoeder
sap van een halve citroen
250 g passata di pomodoro
30 ml water
200 ml volle yoghurt of plantaardige kwark (gebruik je plantaardige kwark, zorg dan dat deze ongezoet is)
Zo maak je het
- Snijd de kip in blokjes en bak mooi goud bruin.
- Bak ondertussen in een andere pan een gesneden ui even aan in wat kokosolie. Voeg dan de gesneden paprika, sperzieboontjes, de kruiden en specerijen toe met een scheutje water en laat even pruttelen op een laag vuur.
- Voeg dan de passata di pomodoro en het sap van een halve citroen toe en laat even mee pruttelen.
- Doe dan de yoghurt erbij en warm even mee. Maak evt. nog wat op smaak met wat peper en zout.
Serveer met rijst of nog gezonder met bloemkoolrijst. Je kunt de sperzieboontjes ook apart serveren.
Enjoy!