Kaneel bonbons

Zin in een verantwoorde snack? Deze overheerlijke kaneel bonbons zijn echt super easy om te maken.
Kaneel is een eeuwenoud “wondermiddel”. Het helpt een hoge bloedsuikerspiegel tegen te gaan (handig als je op dieet bent, omdat je na deze kaneelsnack minder snel een suikerpiek krijgt waardoor je minder snel blijft snacken), werkt verwarmend, ontstekingsremmend, antiseptisch en krampwerend. Kortom een heerlijk tussendoortje dat je kunt eten zonder schuldgevoel.

 

Ingrediënten:

 –  120 gram medjool dadels

–  6 a 7 grote eetlepels amandelmeel

–  4 eetlepels Ceylon kaneel*

Week de dadels een paar minuten in heet water en ontpit ze. Doe de dadels, het amandelmeel en 1 eetlepel kaneel in de keukenmachine en mix tot een deeg. Draai kleine balletjes van het deeg (ik haalde er ongeveer 18 balletjes uit). Doe de rest van de kaneel op een bord of in een schaaltje en rol de balletjes door de kaneel. Leg ze op een bord en laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast. Ready zijn je kaneel bonbons!

Enjoy!

*Ik gebruikte Ceylon kaneel. Normale kaneel (Cassia kaneel) bevat meer van de stof coumarine. Deze stof kan bij grote hoeveelheden problemen opleveren voor de lever en nieren. 

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.