Kaas-noten balletjes
5 tot 8 balletjes
Ingrediënten
200 g verse roomkaas
100 g zachte geitenkaas
1 flinke hand pecannoten
1 eetlepel honing
1 flinke hand gepelde zoute pistachenoten
1 flinke hand walnoten
zoute stokjes
Zo maak je het:
Meng de verse roomkaas en zachte geitenkaas door elkaar in een kom. Roer de honing er doorheen.
Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en roer erdoor.
Haal met een lepel of ijsschep een portie uit de kom en draai er een balletje van tot dat de kom leeg is. Zet de balletjes even in de koelkast om wat op te stijven.
Maal ondertussen de pistachenoten en de walnoten in de keukenmachine en strooi in een diep bord. Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze voorzichtig door het notenmengsel. Prik er een zout stokje in en leg ze op een bord.
Laat in de koelkast staan tot je ze serveert. Als je deze bolletjes later dan een half uur serveert, prik dan de zoute stokjes er vlak voor het serveren pas in, anders worden ze week. Serveer evt. met wat geroosterd desembrood.