Er zijn heel veel varianten van een healthy pizza. Bijvoorbeeld de bloemkool-pizzabodem van Magioni. Toch heb ik een lekkerder recept met minder calorieën. Namelijk een pizza van Libanese wraps. Dit is een soort platbrood dat dunner is dan een pitabrood, maar dikker dan een wrap. Ik vind het heerlijk en je kunt er zoveel mee maken, waaronder deze pizza. 1 Libanese wrap bevat ongeveer 120 tot 160 kcal. een heel stuk minder dan een normale pizzabodem die al gauw minimaal 550 kcal bevat. Dit Libanese wraps zijn o.a. te koop bij AH (vers brood afdeling).
Ingrediënten voor 2 pizza’s
2 Libanese wraps
olijfolie
theelepel knoflookpoeder
2 flinke el tomatensaus
handje gesneden champignons
ui (in ringen gesneden)
kappertjes (uitgelekt)
artisjokken (uit pot uitgelekt)
2 handjes rucola of verse basilicum
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden/peper/zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de broden op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Verdeel 2 el tomatensaus over de pizzabodems.
Verdeel de ui, kappertjes, champignons en artisjokken over de pizza’s.
Smeer met een kwastje wat olijfolie over de rand van de pizza en bestrooi met knoflookpoeder.
Strooi naar smaak nog wat Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, peper en zout over de pizza en bak af in ongeveer 12 minuten.
Strooi nog wat rucola of verse basilicum over de pizza’s als deze klaar zijn en ready is je healthy, skinny en verrukkelijke pizza!
Enjoy!
Meer gezonde recepten en informatie over gezond afvallen vind je hier.