Gezonde taco’s met vis
Dit is een onwijs lekker receptje dat ook nog een zeer makkelijk is om te maken. Ik gebruikte de taco schelpen van Amaizin, omdat deze alleen biologische mais, kokosolie en water bevatten, waardoor ze helemaal healthy proof zijn. Je koopt deze bij EkoPlaza of biologische natuurwinkels. Hier is iedereen, zowel jong en oud fan van dit receptje. Succes gegarandeerd dus en klaar in ongeveer een kwartier.
Vis is heel gezond. Vis bevat namelijk omega 3 vetzuren. Omega 3 bestaat uit een aantal verschillende vetzuren die in staat zijn om onze cellen soepel te houden. Het bijzondere aan de omega 3 vetzuren is dat ze overal in het lichaam werken en heel veel soorten cellen ondersteunen. Wist je bijvoorbeeld dat onze hersencellen voor maar liefst twee derde uit vetzuren bestaan?
Avocado is ook een gezond exemplaar. Avocado bestaat voor bijna 85% uit vet. Veel in de vorm van meervoudig onverzadigde vetten in de vorm van omega 3. Daarnaast zit er in avocado ook nog eens veel vezels, vitamines en mineralen.
Gezonde taco’s met vis
Ingrediënten 4 taco’s / 2 personen
400 gram diepvries koolvis
1 rode peper
4 taco’s (Amaizin taco schelpen biologisch – EkoPlaza)
4 handje ijsbergsla
1 avocado
Zo maak je het:
Snijd de ontdooide vis in blokjes en snijd de rode peper fijn.
Bak de taco’s af volgens de aanwijzing op de verpakking in ongeveer 6 tot 8 minuten op 180 graden.
Doe ondertussen een scheutje kokosolie in een koekenpan en bak de vis hierin met evt. wat zout en peper in zo’n 3 tot 4 minuten gaar.
Prak ondertussen de avocado en breng de avocado op smaak met wat peper en zout.
Vul de taco’s met de ijsbergsla en de vis en serveer met een flinke lepel van de geprakte avocado.
Enjoy!