Gezonde aardbeienmousse
Ben je opzoek naar een lekker en verantwoord dessert? Dan is dit een aanrader. Een luchtig nagerecht vol vitaminen. Je kunt deze mousse natuurlijk ook met ander fruit maken zoals frambozen, blauwe bessen of bramen.
De aardbei is een gezond vruchtje en laag in calorieën. Het bevat o.a. heel veel vitamine C dat goed is voor haar, huid en je immuunsysteem. Ook bevatten aardbeien vitamine K, magnesium en kalium. Deze fytonutriënten zijn goed voor o.a. het botweefsel. Wist je trouwens dat aardbeien vroeger werden gebruikt als lippenstift?
Gezonde aardbeienmousse
Ingrediënten voor 4 personen
12 aardbeien (vers of uit de diepvries)
2 gelatineblaadjes
3 eiwitten van 3 kleine (verse) eieren
2 flinke el zuivelspread light naturel (AH)
3 el honing
Zo maak je het:
Leg de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat uitlekken en pureer met de pureerstaaf.
Klop de eiwitten op tot deze helemaal stijf is. (*Dit kan even duren. 5 tot 7 minuten).
Doe de aardbeienpuree in een pannetje samen met de gelatineblaadjes en verwarm tot de gelatine is opgelost. Roer de honing er doorheen. Haal de pan van het vuur en laat even een paar minuutjes afkoelen.
Roer dan de zuivelspread er doorheen. Spatel dan het eiwit er doorheen en verdeel over de glaasjes.
Laat een uurtje opstijven in de koelkast en garneer evt. nog met wat aardbeien en muntblaadjes.
Enjoy!
*De eiwitten zijn stijf als je het eiwit in de kom blijft zitten zonder uit te lopen als je de kom op zijn kop houdt. Mix niet te lang, want dan wordt het eiwit weer vloeibaar.