Dit Noord Afrikaanse gerecht is op dit moment echt mijn favoriet. Iedereen voor wie ik dit gerecht gemaakt heb is lyrisch! Hoog tijd om met jullie te delen dus. Ik had dit keer wel heel grote spruiten vandaar dat ik die heb gehalveerd. Als je kleine spruitjes hebt hoeft dit niet.
Voor 2 personen:
Ingrediënten chermoula:
– 8 eetlepels olijfolie
– 2 knoflookteentjes fijngehakt
– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel citroensap
– Flinke snuf zout en wat cayennepeper
Ingrediënten yoghurtdressing:
– 100 ml kwark (ik gebruik ongezoete soja kwark van Provamel)
– 2 a 3 theelepels Baharat kruidenmix (Jonnie Boer AH)
– Snufje zout
Verdere ingrediënten:
– 200 tot 350 gram spruiten (schoongemaakt)
– 2 grote zoete aardappelen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de chermoula in een kommetje en roer door elkaar.
- Doe de geschoonde spruitjes in een ovenschaal, giet de chermoula er overheen en meng goed met de spruiten.
- Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 35 minuten tot de spruiten de gewenste garing hebben.
- Doe ondertussen 100 ml yoghurt in een kom en meng deze met de baharat en een snufje zout. Houd je van een iets zoetere dressing? Voeg dan een half theelepeltje honing toe.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik . Kook ze in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar met en snufje zout.
- Serveer de spruitjes met de zoete aardappel en giet de yoghurtdressing er over heen.
Enjoy!
Comment 1