Gepofte aardappel met zure room en garnalen uit de oven
Ik heb weer een heerlijk en simpel gerecht voor jullie bedacht. Deze aardappelen met knoflook uit de oven met een heerlijk frisse en romige saus is een feestje op je bord. Ik serveerde er een watermeloen salade bij en nog wat tuinerwtjes wat een waar feestmaal was.
Word je dik van aardappel?
Aardappelen vallen onder de zogenaamde snelle koolhydraten. Dit houdt in dat je lichaam de koolhydraten uit aardappels snel omzet in suikers. Je lichaam gebruikt die suikers in eerste instantie als brandstof. Maar als je hier teveel van binnenkrijgt gaat je lichaam die overige suikers (glucose) opslaan als vet.
Toch kan je af en toe best eens een aardappel eten, want aardappelen bevatten naast koolhydraten ook vezels en veel gezonde voedingsstoffen. Daarbij is het zo dat als je koolhydraten in combinatie met (gezonde) vetten eet, het vet er voor zorgt dat de koolhydraten minder snel opgenomen worden in het lichaam. Dus de vetten van de zure room en de garnalen zijn perfect om de koolhydraat-opname te vertragen. Hierdoor ben je ook snel verzadigd na het eten van dit recept.
Gepofte aardappel met zure room en garnalen uit de oven
Ingrediënten
3 personen
3 grote aardappelen
200 gr crème fraîche, sour cream of hüttenkäse
100 gr Hollandse garnalen
verse bieslook
Zout
olijfolie
paprikapoeder & knoflookpoeder
2 bosuitjes
*aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappelen en smeer ze in met een mengsel van olijfolie, zout en knoflookpoeder.
Wikkel ze in aluminiumfolie en laat de bovenkant open.
Bak af in 60 tot 70 minuten.
Meng de garnalen met de zure room, knoflookpoeder, paprikapoeder, vers gesneden bieslook en wat zout.
Haal de aardappelen uit de oven en maak een kruis in de bovenkant. Hol iets uit en verdeel de zure room met garnalen over de aardappelen.
Snijd een bosuitje en verdeel die over de zure room.
*Serveer met de watermeloen salade en wat tuinerwtjes
Enjoy!