Frisse andijvie salade met champignons en sinaasappel

Het is zomer! En wat is er lekkerder dan een frisse zomerse salade als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken? Deze frisse salade met de verrassend lekkere combinatie van sinaasappel en champignons is bij ons dit seizoen in ieder geval favoriet!

 

Ingrediënten maaltijdsalade voor 2 personen: 

400 gram andijvie (gesneden)

1 bakje champignons (250 gram)

2 eetlepels pijnboompitten

150 gram fetakaas

1 perssinaasappel

1 eetlepel extra vierge olijfolie

Peper en zout

 

  1. Doe de andijvie in een grote schaal.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
  3. Maak een dressing van het sap van de helft van de sinaasappel, 1 flinke eetlepel olijfolie en wat peper en zout.
  4. Snijd de feta in blokjes.
  5. Snijd de champignons in vieren en bak de champignons in wat (kokos)olie circa 5 minuutjes. Voeg dan aan de champignons het sap van de andere helft van de sinaasappel toe en wat peper en zout. Bak nog 2 minuutjes mee.
  6. Hussel dan alle ingrediënten door elkaar en je salade is ready!

 

Enjoy!

Write a comment

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.