Cloud bread ofwel wolkenbroodjes. Deze heerlijk luchtige broodjes gemaakt van ei zijn koolhydraatarm en vullen enorm. Zeer geschikt voor een verantwoord kerstontbijt dus. Deze versie is de hartige versie, gemaakt met Italiaanse kruiden. Deze broodjes kun je gewoon naturel eten of met beleggen met bijvoorbeeld kaas, kipfilet, vis of avocado. Liever een zoete versie? Vervang dan de Italiaanse kruiden door een eetlepel honing of bijvoorbeeld maple syrup of stevia.
Ingrediënten voor 4 broodjes:
- 3 grote eieren
- 100 g huttenkase
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
- snufje zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Bewaar het eigeel in een aparte kom.
- Voeg het bakpoeder, huttenkase, Italiaanse kruiden en een snufje zout toe aan het eigeel en meng goed door elkaar.
- Klop met een mixer de eiwitten goed stijf. (Dit kan een paar minuutjes duren)
- Spatel heel voorzichtig het opgeklopte eiwitmengsel door het eigeelmengsel zodat het luchtig blijft. (Dus niet roeren).
- Verdeel het beslag in 4 bolletjes over de bakplaat en maak met de bolle kant van de lepel rondjes.
- Bak de broodjes af in ongeveer 20 minuten.
Enjoy!