Ook zo’n fan van brownies? Ik wel, maar het zijn vaak van die calorierijke suikerbommen. Deze smeuïge brownietaartjes zijn een stuk verantwoorder en kun je zeker een verantwoorde guilty pleasure noemen. Ik bakte deze brownietaartjes met 3 bakringen. Dit staat zo feestelijk! Zo heb je 3 taartjes in 3 verschillende maten. Heel gezellig en makkelijk als je visite krijgt, omdat je deze brownietaartjes makkelijk kunt invriezen. Deze brownies zijn vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij, vegan, gezond en vooral heel erg lekker! Let’s bake!
Ingrediënten:
150 g havermout (glutenvrij)
100 g amandelmeel
2 overrijpe bananen
2 flinke eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel carobepoeder (In dit recept lees je wat carobe precies is: http://healthybyelisa.nl/karameltaartjes/ )
100 ml water
2 eetlepels rozijnen
4 tot 5 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanillepoeder
1 theelepel koekkruiden
snuf zout
1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
handje walnoten
optioneel: scheutje kokosroom
Nodig:
Keukenmachine/blender
3 bakringen (6 cm, 8 cm en 10 cm)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermaal de havermout in de keukenmachine tot poeder (meel).
- Doe het havermeel met de amandelmeel in een mengkom.
- Voeg daaraan toe: snuf zout, vanillepoeder, bakpoeder, koekkruiden en de ahornsiroop.
- Doe dan in de keukenmachine de bananen, rozijnen, cacao, carobepoeder en 100 ml water. Mix tot een egale massa, doe het chocolademengsel in de mengkom en roer goed door elkaar.
- Verkruimel een handje walnoten en roer die door het beslag samen met de gesmolten kokosolie. Voeg evt. nog een scheutje kokosroom toe.
- Verdeel het beslag over 3 bakringen (ik had er 1 van 6 cm, 8 cm en 10 cm). Leg onder de bakringen wel een stuk bakpapier anders blijft je taartje kleven aan de bakplaat. Vul de ringen tot aan de rand, want het beslag gaat nog iets rijzen.
- Bak de taartjes af in ongeveer 50 tot 60 minuten. Het kleinste taartje mag al uit de oven na 45 minuten. Laat de taartjes wel eerst afkoelen voor je ze uit de bakringen drukt, anders breken de taartjes.
Enjoy