Easy broccolisoep

Veel mensen denken dat soep maken een heel karwei is, maar dat hoeft helemaal niet. Hier een super gezond en makkelijk broccolisoep recept.
Deze soep is heerlijk als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade of als healthy snack. Door de vele vezels in de soep ben je sneller voldaan en blijft je maag langer gevuld dan met een ‘waterig’ groentesoepje. Heel goed als je aan het afvallen bent dus!

Broccoli is een heel gezonde groente vol vitamine C, -K, foliumzuur, flavonoïden en vezels. Het versterkt het immuunsysteem en houdt de bloedvaten gezond. Uit onderzoek is gebleken dat broccoli zelfs tumoren kan voorkomen en verkleinen.

Ingrediënten:

– olijfolie
– 1 broccoli
– 1 courgette
– 1 pot linzen (uitgelekt)
– 1 groentebouillonblokje
– zout
– cayennepeper
– 1 theelepel kerriepoeder

Snijd de broccoli in stukjes (ook de steel) en snijd de courgette in blokjes. Kook de broccoli in een klein laagje water gaar en bak de courgetteblokjes in een klein beetje olie. Als de broccoli gaar is zet dan het vuur uit en voeg de courgetteblokjes, linzen, bouillonblokje, zout, cayennepeper en de kerriepoeder toe. Mix met een staafmixer tot een glad geheel en voeg eventueel nog wat water toe.

Tip: Vries kleine porties in. Je kunt ze een dag van te voren in de koelkast laten ontdooien.

Enjoy!

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.