Broccoli couscous met feta en erwtjes
Een snel en makkelijk recept. Geschikt voor zowel lunch als dinner. Je maakt dit recept in slechts 10 minuutjes klaar. Lekker voor op een zomerse dag waarbij je geen zin hebt om lang boven een heet fornuis te staan. Althans… ik niet in ieder geval haha.
Broccoli is een hele gezonde groente met weinig calorieën. Je kunt er dus heel veel van eten zonder aan te komen. Daarbij zit broccoli bomvol met gezonde vitaminen en mineralen en is daarom goed voor heel heel heel veel.
Zo verlaagd broccoli artrose en werkt broccoli goed ter voorkoming van ontstekingen. Broccoli is goed voor je botten, omdat het veel calcium bevat. Broccoli is dus een superfood!
Tuinerwten zijn ook mega gezond. Ook zijn erwten heel voedzaam en bevatten een behoorlijke hoeveelheid vezels en antioxidanten. Antioxidanten zijn gezonde stoffen die onze cellen in ons lichaam beschermen tegen allerlei ziekten. Ook zorgen antioxidanten ervoor dat beschadigde lichaamscellen weer gerepareerd kunnen worden.
Daarnaast blijkt uit onderzoek dat ze kunnen helpen beschermen tegen sommige chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker.
Broccoli couscous met feta en erwtjes
Ingrediënten voor 2 personen
400 gr broccolirijst (kant-en-klaar)
2 takjes munt
150 gram kikkererwten
150 gram diepvries tuinerwten
1 hand walnoten
50 gram feta
Zo maak je het:
Hak de muntblaadjes fijn.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Meng de kikkererwten en de tuinerwten met de broccoli couscous en bak het geheel zo’n 4 minuten in de pan.
Voeg daarna de munt en flinke snuf peper en zout toe.
Verdeel de broccoli couscous over twee borden, en verbrokkel de walnoten en de feta er overheen.
Enjoy!