Ik wilde dit heerlijke en kruidige recept al een tijdje maken, maar dan niet uit een pakje, maar gewoon lekker zelf. En dat is gelukt! Ik vind dit gerecht zelf echt heel lekker geworden en zo ook mijn tafel genoten. De hele schaal ging leeg. Hoe je dit lekkere Afrikaanse recept maakt lees je hier.
Ingrediënten Bobotie
4 personen
rijst voor 4 personen
2 handjes rozijnen
500 gr sperzieboontjes
1 grote ui
2 knoflookteentjes
2 groene appels
400 gr biologisch rundergehakt*
De saus
3 eieren
200 ml melk
Kruiden
2 dessertlepels kerrie
flinke snuf nootmuskaat
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemberpoeder
1 dessertlepel koriander
snufje kaneel
peper & zout
4 laurierblaadjes
*Liever een vegetarische variant maken? Kies dan voor vegetarisch gehakt ipv rundergehakt.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst voor 4 personen en kook de laatste 2 minuten de rozijnen mee. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 5 minuten.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schill de appels en snijd in blokjes.
Klop de eieren los samen met de melk in een kom met een snuf zout.
Bak de ui aan in wat olie en voeg daarna de knoflook toe. Voeg dan het gehakt toe samen met alle kruiden en specerijen. Wees niet te zuinig met zout, want anders wordt hij te flauw. Voeg dan de sperzieboontjes en de appel toe en roer goed door.
Doe dan het gehaktmengsel in de ovenschaal en giet het eimengsel erover. Leg daarop de laurierblaadjes en zet nog 30 minuten in de oven.
Serveer samen met de rijst. Enjoy!