Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote bloemkolen (1,5 kilo)
- 200 gr verse spinazie
- 80 gr zongedroogde tomaatjes
- 60 gr Parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitjes
- zout/peper
- nootmuskaat
- Snijd de bloemkolen in roosjes en kook of stoom gaar (niet te gaar anders wordt het geheel heel papperig).
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan.
- Giet de bloemkool af en stamp tot een stamppot.
- Snijd de spinazie grof, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en roer door de stamppot samen met de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer met bijvoorbeeld: vegetarische wokstukjes, kip, gehaktballetjes of falafelballetjes.
Tip: Ik roerde er ook nog wat cherrytomaatjes doorheen.