De garnalencocktail met whiskysaus vond ik altijd heerlijk. Mijn oma maakte vroeger de allerlekkerste. Ik bedacht een vegetarische variant. Hij smaakt overheerlijk en is ook nog eens gezond! Ook als je altijd de versie met garnalen maakt is deze cocktail met ei en avocado een leuke afwisseling! Daarbij ziet deze er supervrolijk uit en is de cocktail buitengewoon geschikt als voorgerecht of als lunch.
Ingrediënten: (2 pers.)
– 2 eieren
– ½ komkommer
– 1 avocado
– 2 tomaten
– 1 appel
– ½ citroen
– 1 eetlepel mayonaise (zonder suiker)
– 1 eetlepel tomatenketchup (zonder suiker)
– 1 eetlepel plantaardige yoghurt
– klein scheutje whisky
– zout
– cayennepeper
Kook de 2 eieren. Snijd de komkommer, avocado, tomaten en de appel in blokjes. Doe de groenten en de appel in een kom en roer het citroensap er doorheen. Maak op smaak met wat zout en cayennepeper. Pel de eieren als ze gekookt zijn en snijd ze in vieren.
De whiskysaus:
Doe de mayonaise, tomatenketchup, yoghurt en een klein scheutje whisky in een kommetje en roer goed door elkaar.
Verdeel het groenten-appelmengsel over 2 glazen of bakjes en leg de stukjes ei erbovenop. Giet dan de whiskysaus eroverheen.
Enjoy!
‼Maak je de cocktail voor kinderen of wil je zelf liever geen alcohol, dan laat je het scheutje whisky natuurlijk gewoon weg.