Vlierbessen smoothie

In de winter wanneer de griep op de loer ligt is een smoothie vol vitaminen en antioxidanten een heel goed idee. De vlierbes staat van oudsher al bekend om zijn medicinale eigenschappen. Zo zit de vlierbes bomvol vitamine C, -E en antioxidanten zoals Anthocyaan. Bovendien hebben vlierbessen een antivirale werking en gaan ze ontstekingen tegen. Kortom, met deze lekkere vitaminecocktail geef je je lijf een mega vitamine boost!

Vitamine C zorgt onder andere voor de instandhouding van je immuunsysteem, verminderd haaruitval en verstevigd de cellen.

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine met een sterke antioxidatieve werking, beschermd de celwanden en speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van spier- en ander weefsel.

Anthocyaan is een antioxidant. Deze zorgt voor een betere bloedcirculatie, heeft een positieve invloed op milde diabetesvormen en op sommige oogaandoeningen.

 

Ingrediënten:

– 50 ml vlierbessensap
– 1 banaan
– 150 ml magere yoghurt of plantaardige yoghurt

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel. Giet de inhoud in een glas en garneer eventueel nog met wat geraspte kokos.

Enjoy!

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.