Panna cotta

Panna cotta is een Italiaans dessert, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Normaal gesproken echt een caloriebom, maar zie hier de verantwoorde versie. Van dit toetje kun je zonder schuldgevoel genieten.

Ingrediënten:

(voor 4 pers.)

– 400 ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstmelk)
– 125 ml plantaardige room (rijstroom)
– 7 eetlepels honing*
– 3 tot 4 gram agar agar (plantaardig bindmiddel)
– 2 eetlepels vanille-extract
– 250 gram bosvruchten**
– ½ citroen

*   Je kunt in plaats van honing ook kokosbloesem- of palmsuiker gebruiken.
** Als de bosvruchten uit de diepvries komen wel eerst even laten ontdooien.

Doe de plantaardige melk, room en agar agar in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 3 minuten koken en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg dan 6 eetlepels honing en 2 eetlepels vanille extract toe en roer goed door. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer het is afgekoeld verdeel je het mengsel over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven. Wanneer de panna cotta opgestijfd is kun je de bosbessencoulis gaan maken. Doe 250 gram bosvruchten, 1 eetlepel honing en het sap van een halve citroen in de keukenmachine en mix dit tot een egaal mengsel. Verdeel het over de 4 panna cotta’s . Zet nog 5 minuutjes in de koelkast en je panna cotta’s zijn klaar.

Enjoy!

Gratis voedingsschema gratis dieetschema

Wil jij nu beginnen met gezond afvallen?

Dan heb ik iets heel waardevols voor je. Namelijk een gratis proefweek voedingsschema waarmee je tot wel 3 kilo per week kunt afvallen!

Vul je gegevens hieronder in en download het gratis proefweek voedingsschema!

Bedankt! Je ontvangt het voedingsschema in je inbox.